zondag 13 maart 2011

The Invention Of Lying

Ave!

Vandaag vertellen we over onze eerste test; een film (:
Laatst waren we naar het Rotterdam Alexandrium geweest, maar we waren eerder thuis dan we hadden gedacht. Dus we besloten de film te kijken die we bij de Albert Heijn XL hadden gekocht.

'The Invention of Lying'.
We wisten niet zo goed wat we ervan moesten verwachten, maar het zag er allemaal wel leuk uit.
Op de achterkant stond dat het over een wereld waar gaan, waar iedereen de waarheid sprak. Tot op een dag een kneusje, Mark Bellison, het liegen uitvindt. Daardoor weet hij zich helemaal rijk en populair te praten, maar zal het hem lukken om het meisje van zijn dromen te veroveren?

De film was leuker dan we hadden verwacht. Het is in het begin heel erg wennen dat iedereen de waarheid spreekt. Het is eigenlijk heel zielig voor Mark, want hij is niet bepaald knap, en dat krijgt hij dan ook vaak te horen. De film begint met Mark, die een date heeft met het meisje van zijn dromen. Zij ziet eigenlijk niet zoveel in hem en vertelt hem ook dat het waarschijnlijk hun enige date zal zijn, omdat ze geen dikke kinderen met mopsneusjes wil.
Ook op het werk, hij is een schrijver van films, gaat het niet goed: zijn collega's mogen hem niet, zijn baas wil hem ontslaan en hij schrijft niet populaire films. Op een dag, als hij al zijn geld van de bank gaat halen, ontdekt hij de leugen. Hij vertelt de vrouw van de bank dat hij 800 dollarsop zijn rekening heeft staan, terwijl het er maar 300 dollarserop heeft staan. De vrouw gelooft hem gewoon en hij krijgt 800 dollars. Vanaf die dag zorgt hij dat hij populair en rijk wordt. Alles zit mee, alleen zal hij de vrouw van zijn dromen krijgen?

Als je in God gelooft, is de film misschien wat minder leuk. Want in de film gaan ze ervan uit dat God een leugen is, die door Mark is bedacht.

Wij vinden de film heel grappig, en zeker een aanrader!


Toedeloe <3

2 opmerkingen: